» » Džepićasta opruga – revizija materijala madraca

Džepićasta opruga – revizija materijala madraca

Kategorija Usporedbe | 0

Koja je razlika od jeftinog i skupljeg madraca? Vrlo često nikakva, ili u najboljem slučaju zanemariva.

Nakon usporedbe madraca od džepićaste jezgre, u prilogu dalje stavljamo

Pogledajmo nekoliko madraca koji aspiriraju prema visokoj klasi madraca a osim malo čvršće jezgre i nekoliko dodatnih centimetara ne nude ništa.

Harvey Norman

Harvey Norman – Bente Plus

Navedeni madrac se sastoji od džepićaste jezgre, te dodano malo više PU pjene da se dobije ekstra visina, da madrac izgleda skuplje. Koja je kvaliteta PU pjene, možemo samo nagađati.

Cijena od 2.490,00 kn za navedeni madrac, koji ne daje ništa kvalitetnije od jeftinih madraca iz usporedbe cijena, je sve samo ne realna. Naravno, nakon isprobavanja sami donesite svoju presudu o madracu.

Ukoliko Vas zanima navedeni madrac, svakako isprobajte i Antistress i Luxory Silver koji nude HR pjenu kao oblogu madraca.

Harvey Norman – Antistress

Gusta jezgra od džepićastih opruga, obložena za boljom HR pjenom (Hladno lijevanom pjenom), te veća čvrstoća je uvijek dobra kombinacija. Ukoliko tražite dobar madrac srednje klase, svakako isprobajte navedeni. Cijena navedenog madraca je 2.999,00 kn.

Harvey Norman – Luxory Silver

Jeftinija varijanta, te nešto tvrđi madrac od Antistress madraca. Džepićasta jezgra je također obložena sa oblogama od HR pjene. Tkanina je skivida i periva, iako znam da jako mali broj ljudi stvarno pere navlake od madraca. Cijena 1.999,00 kn. Definitivno best buy što se tiče džepićastih madraca u Harvey Normanu.

Emmezeta

Emmezeta daje detaljne opise madraca, što je odlično jer znate što kupujete. Naravno, to ne znači da su madraci dobri. Idemo redom.

Emmezeta – Bio Pocket madrac

JEZGRA: jednozonska džepičasta jezgra s 231 opruga/m2, obložena Pu pjenom visine 2,3cm 23kg/m3 i kokosom. Bočno ojačana s 7cm PU pjene 21kg/m3.

Jezgra je standardna za jeftiniji tip madraca. Obloga od kokosa je definitivno plus ovog madraca, iako ukupna čvrstoća zavisi od same jezgre. Ono što je ogroman problem su plohe na tom kokosu koje su težine 23kg/m3. Težina spužve uvelike utjeće na kvalitetu. Za plohu madraca bi trebalo biti najmanje 28 kg/m3.

Definitivno najveći problem ovog madraca jest bočno ojačanje od pjene 21 kg/m3. To je ispod svake granice zdravog razuma. Možete imati odlični madrac, i ako stavite takvu glupost sastrane, niste napravili ništa. Bočno ojačanje je ono što žičane madrace drži skupa.

Cijena: 999,00 kn

Emmezeta – Silver Superior madrac

JEZGRA: 7 zonska džepičasta jezgra (1,8-2,2mm), obostrani sloj 3,5cm PU pjene 23kg/m3, bočno ojačana s 5cm PU pjene 21kg/m3. Isti problem kao kod prethodnog madraca, samo je ovdje viša jezgra, i ima više PU pjene, zahvljaujući čemu je dostignuta visina od 28 cm. Dodatni nedostatak je uporaba filca umjesto kokosa.

Cijena: 1.399,00 kn

Emmezeta – Prestige LUX madrac

Jezgra: 5-zonska džepičasta jezgra (231 kom/m2) obložena s 2 cm PU pjene gustoće VH23. Bočno obložen s 60 mm PU pjene (VH 21). Isti nedostaci kao i kod prethodnih modela. Ukupna visina 21 cm.

Cijena: 1.199,00 kn

Emmezeta – Black edition No.2 madrac

JEZGRA: 7 zonska PU pjena s umecima od masažne pjene + MINI DŽEPIČASTA jezgra obložena PU pjenom debljine 4cm.

Iako za ovaj madrac nema specifikacije, pogledom na prethodne madrace iz Emmezete možemo sa sigurnošću konstatirati da je i ovaj madrac slične kvalitete te da dijeli iste nedostatke.

Cijena: 1.399,00 kn

Zaključak prvog dijela

Emmezeta, kao i njen vlasnik Steinhoff International, je pozicionirana u jeftinijem dijelu asortimana, te nema aspiracija prema višem srednjem razredu, kao ni visokom. Ipak, za svoje proizvode drže relativno fer cijenu u odnosu na kvalitetu. Njihovi madraci s džepičastom oprugom će sigurno trajati kraće nego od konkurencije, posebno zbog loše kvalitete korištenih pjena.

Harvey Norman cilja na srednji i viši cjenovni rang, iako kvaliteta ne prati taj intezivni rast cijena. Cijene madraca definitivno pokrivaju sve cijenovne razrede, od 900,00 kn do 3.500,00 pa i više kuna (ako uzmemo u obzir američki tip madraca poput Serte i King Koila). Ipak, stječem dojam da srednja klasa ne postoji u ponudi, nego da su to ti isti, jeftiniji modeli, uz par sitnih poboljšanja, podignuti za 1.000,00 – 1.500,00 kn, i da tih par proizvoda tvori srednju klasu madraca, te da se pokušava kupcima prodati proizvod koji nije po mnogo stvari bolji od jeftinijeg modela.

Lijep pozdrav za danas od ekipe snova.

Ocijeni tekst

Uključi se u raspravu, komentiraj.